Auxiliari şi aditivi pentru tampografie - E.D.C.G.

COMPANIE     PARTENERI     NOUTATI     PROTECTIA DATELOR     GUESTBOOK
EN
ECRANE SERIGRAFICE
Intindere site, realizare ecrane serigrafice cu sita Sefar PET 1500
TAMPOANE MORLOCK
Tampoanele Morlock cu proprietati antistatice cu duritate intre 0 si 6 Shore
CARUSELE SEMIAUTOMATE
M&R Global este cel mai mare furnizor de soluții complete de imprimare
UTILAJE TAMPOGRAFIE
Masini de tampografiat KENT - Stuttgart GmbH, Germania
CERNEALA HYDRA
Cerneala pe baza de apa, pentru imprimare pe textile Quaglia, Italia
CODURI PANTONE
Coduri Pantone/RAL - Amestecuri de cerneluri in conformitate cu cerintele clientilor
MASINI SERIGRAFIAT SEMIAUTOMATE
Echipamente semi-automate pentru imprimare textile serie mica/foarte mica
Du-te la conținut

Auxiliari şi aditivi pentru tampografie

DILUANTI - Diluantii sunt folositi pentru ajustarea cernelii la o consistenta gata de imprimat. Cantitatea de diluanti folosita depinde de tipul de cerneala, viteza de imprimare, conditiile de mediu cat si de adancimea cliseului tampografic.

 • ADITIV A
  Este un diluant universal pentru tampografie. Datorita amestecului echilibrat de solventi, aditivul A este diluantul cel mai utilizat pentru imprimarile tampografice. Aditivul A este foarte bun pentru toate tipurile de cerneluri tampografice produse de Coates Screen Inks GmbH.

 • ADITIV B
  Acest diluant universal este recomandat pentru imprimari care se realizeaza cu viteze mai mari. Ca si aditivul A, aditivul B este bun pentru toate tipurile de cerneluri tampografice.


 • ADITIV C
  Este un diluant extrem de rapid, recomandat pentru imprimari care se realizeaza cu viteze foarte mari. Aditivul C este compatibil cu toate tipurile de cerneluri tampografice.


 • DILUANT VD 10
  Este un diluant special pentru substraturi sensibile. In combinatie cu cerneala TP 249 diluantul VD 10 este utilizat in special pentru imprimari pe materiale plastice cu tendinta de crapare (de ex piese din polistiren). VD 10 nu este recomandat pentru cernelurile tampografice in 2 componenti (exceptie face TP 218/GL). In plus, diluantul VD 10 poate fi utilizat ca un agent de curatare usor pentru imprimari gresite.


 • DILUANT VD 40
  Diluantul VD40 este un diluant agresiv, care poate imbunatati aderenta cernelurilor tampografice pe substraturi solubile. Nu va aparea nici o imbunatatire a aderentei pe materialele plastice care nu sunt solubile (de exemplu poliolefinele, PP sau PE). Diluantul VD 40 poate fi folosit la toate tipurile de cerneluri tampografice.


RETARDERI - Retarderii sunt diluanti cu viteza de evaporare mai mica si care sunt folositi pentru imprimari cu viteza mici sau pentru imprimari cu detalii fine. Adesea este mai bine sa se foloseasca un amestec de retarder cu diluant universal decat sa se foloseasca retarderul ca atare.

 • TPD
  Retarder universal care prezinta un grad de solubilitate mare si un efect puternic de intarziere. TPD este compatibil cu toate tipurile de cerneluri tampografice.


 • TPV
  Retarderul TPV are un grad de solubilitate mai mic si un efect de intarziere puternic. Asemeni diluantului VD 10 poate fi folosit pentru imprimarea pe materiale plastice cu o tendinta de crapare in combinatie cu cerneala TP 249. Acest diluant nu este potrivit pentru cernelurile in 2 componenti (exceptie este TP 218/GL).


 • PASTA RETARDANTA LAB-N 111420/VP
  In comparatie cu intarzietorii lichizi, pasta retardanta LAB-N 111420/VP nu dilueaza cerneala dar totusi are un efect intarzietor. Este miscibila in toate sistemele de cerneala. Se recomanda un adaos de 5-10%.


COMPARATIA DILUANTILOR SI RETARDERILOR FUNCTIE DE GRADUL DE EVAPORARE
Gradul de evaporare al diluantului sau al retarderului dintr-un amestec de cerneala depinde de puterea de solvabilitate al fiecarui tip de cerneala. Diluantii cu un grad de solubilitate mare se vor evapora mai greu din cerneala decat diluantii cu solubilitate mai scazuta.
Cu cat cantitatea de diluant adaugata este mai mare cu atat va fi mai mare perioada de timp pana acesta se va evapora si cerneala se va usca. Urmatorul tabel indica gradul relativ de evaporare in comparatie cu aditiv A.

De exemplu: VD 60 se evapora de 5 ori mai incet decat aditivul A iar aditivul B se evapora de 2 ori mai repede decat aditivul A. Acest exemplu are o valoare aproximativa.

Diluant de evaporare
Grad
Aditiv C
0,25
rapid
Aditiv B
0,5
VD 10
0,6
Aditiv A / VD 40
1
VD 60
5
TPD
25
TPV
30
lent
     PROTECTIA DATELOR       TERMENI SI CONDITII
Website X5 Design
Design
Înapoi la cuprins