Agenţi de curgere - E.D.C.G.

COMPANIE     PARTENERI     NOUTATI     PROTECTIA DATELOR     GUESTBOOK
EN
ECRANE SERIGRAFICE
Intindere site, realizare ecrane serigrafice cu sita Sefar PET 1500
TAMPOANE MORLOCK
Tampoanele Morlock cu proprietati antistatice cu duritate intre 0 si 6 Shore
CARUSELE SEMIAUTOMATE
M&R Global este cel mai mare furnizor de soluții complete de imprimare
UTILAJE TAMPOGRAFIE
Masini de tampografiat KENT - Stuttgart GmbH, Germania
CERNEALA HYDRA
Cerneala pe baza de apa, pentru imprimare pe textile Quaglia, Italia
CODURI PANTONE
Coduri Pantone/RAL - Amestecuri de cerneluri in conformitate cu cerintele clientilor
MASINI SERIGRAFIAT SEMIAUTOMATE
Echipamente semi-automate pentru imprimare textile serie mica/foarte mica
Du-te la conținut

Agenţi de curgere

Problemele care pot aparea in filmul de cerneala sunt aparitia bulelor, gaurilor, efectului de tip ‘’coaja de portocala’’. Pentru a evita astfel de efecte nedorite cateodata trebuie folositi aditivi asa-numiti agenti de curgere care trebuie amestecati cu cerneala tampografica. Oricum, agentii de curgere trebuie adaugati cu atentie si cantitatile indicate mai jos nu trebuie depasite. Cea mai mare atentie este necesara in cazul cernelurilor care contin agenti de curgere pe baza de silicon care vor fi ulterior supraimprimati sau laminati. In toate cazurile este foarte important sa se amestece foarte bine agentul de curgere cu cerneala pentru a obtine un amestec omogen.

 • AGENT DE CURGERE VM1
  Acesta este un agent de curgere cu continut siliconic cu o gama larga de aplicatii. Este potrivit pentru toate tipurile de cerneluri in afara de cele pe baza de apa. Acest agent ajuta la eliminarea problemelor de tip “coaja de portocala”, bule, gauri etc. Trebuie adaugat in proportie de 1-5% si nu trebuie supraimprimat.


 • AGENT DE CURGERE VM2
  In principal are acelasi efect ca si agentul VM1. Acest aditiv este mai concentrat si de aceea mai bun.Agentul de curgere trebuie folosit doar in cazul in care nu se obtine un rezultat satisfacator cu agentul VM1. Nu trebuie adaugat in proportie mai mare de 0.3-0.5%. Doar in cazuri exceptionale se poate adauga pana la 2%. Informatiile referitoare la utilizare si supraimprimare sunt aceleasi ca in cazul agentului VM1.


 • AGENT DE CURGERE VM3
  Se poate folosi doar daca in cerneala nu s-a adaugat un agent de curgere cu continut siliconic (VM1 sau VM2). Acest agent de curgere s-a dovedit foarte bun daca este adaugat in cerneluri in 2 componenti (TP 218/GL si TP218). Totusi poate fi folosit pentru toate tipurile de cerneluri tampografice. Agentul trebuie adaugat in proportie de 1-5%. Daca se vor folosi cantitati mai mari rezultatele nu vor fi imbunatatite.


AGENTI ANTICURGERE

Cateodata, efectul de curgere apare cand se realizeaza amestecuri de nuante de culoare. Acest efect apare de asemenea si cand se amesteca cerneluri cu un continut mare de alb cu cerneluri tampografice care contin pigmenti cu particule mici si cu o greutate specifica scazuta (de exemplu amestecuri de cerneala alba cu cerneala albastra si neagra). In timpul uscarii filmului de cerneala separarea pigmentilor va duce la o distributie neregulata a culorilor si se va obtine un efect de fagure sau de dungi. Mai poate aparea curgerea doar a unui singur pigment si in acest caz suprafata filmului de cerneala va avea alta culoare. Aceast fenomen apare cel mai des cand se imprima tampografic pe materiale transparente. In aceste cazuri un adaos de aproximativ 3-5% de agent anticurgere ar fi de folos. Deoarece efectul de curgere poate avea diverse motive, in cazul imprimarilor trebuie luat in considerare si acest efect.

AGENTI ANTISTATICI

Incarcarea statica este adesea o problema mai ales intalnita cand se imprima pe materiale plastice. Aceasta incarcare statica se manifesta prin apartia de zone stropite in imagine. Acest efect apare in special din cauza separarii suprafetelor rezultata din separarea incarcarii statice. Particulele de pe suprafata incarcate pozitiv sau negativ, in exces, nu se pot descarca pe un material care nu este conductiv (plastic) sau pe un conductor izolat si vor ramane incarcate static. Pentru a evita incarcarea statica, suprafata materialului si zona care o inconjoara trebuie sa fie bune conductoare. Eliminarea incarcarii statice se obtine cel mai bine printr-o umiditate suficienta (aproximativ 55%) deoarece aceasta va reduce rezistenta suprafetei. O alta posibilitate este folosirea agentilor antistatici. Exista 2 astfel de tipuri de agenti.

 • TPC
  Este un agent antistatic in forma lichida, care poate fi adaugat la toate tipurile de cerneluri pentru a creste conductivitatea cernelurilor tampografice. Trebuie adaugat in proportie de 1-2%.


 • PASTA ANTISTATICA LAB-N 111420
  Este o pasta de culoare galben deschis, de tip gel care poate fi procesata usor. Este compatibila cu toate tipurile de cerneluri si se amesteca bine cu cerneala care nu este diluata. Adaosul de pasta trebuie sa fie de 5-10% si depinde de incarcarea statica.


ALTE PRODUSE

 • PUDRA DE INGROSARE
  Este un agent auxiliar care permite ajustarea tixotropica a cernelii tampografice. Aceasta va deveni necesara in mod special cand se imprima detalii fine, litere etc. Pudra de ingrosare este un produs sub forma de pulbere. Trebuie adaugata in proportie de 2-3%. Aceasta va determina in general o ingrosare si o tixotropie suficienta. Este important ca pudra de ingrosare sa fie amestecata bine in cerneala. Daca nu este suficient amestecata, filmul de cerneala va avea un aspect sters, aspru si tocit.


 • PUDRA DE MATUIRE
  Are un aspect asemanator cu pudra de ingrosare. Oricum, este folosita pentru matuirea cernelii tampografice si nu pentru cresterea tixotropiei. In functie de cantitatea adaugata, gradul de stralucire al filmului de cerneala imprimat creste, dar in acelasi timp creste si vascozitatea. In functie de gradul de stralucire dorit se poate adauga pudra de matuire in proportie de 3-6%. Pentru a se obtine o buna dispersie a pudrei in cerneala trebuie folosit un mixer. Nu este totdeauna posibil sa se matuiasca cerneluri care se usuca prin oxidare, cerneluri in 2 componenti sau cerneluri cu uscare UV cu pudra de matuire. Daca vascozitatea cernelurilor permite acest lucru, cantitatea de pudra trebuie sa fie mai mare. In cazul in care se foloseste acest produs, trebuie realizate teste pentru a determina daca filmul de cerneala matuit corespunde cu celelalte cerinte.


 • PROMOTOR PP
Se utilizeaza in special pentru imprimarile pe polipropilena. Daca se foloseste acest agent de aderenta nu mai este necesar nici un pretratament cu flacara sau Corona. Pentru alte materiale plastice sau metale sunt necesare teste inainte de inceperea lucrului.
Promotorul PP poate fi aplicat prin spray-ere, periere, inmuiere. Oricum trebuie aplicat doar in straturi subtiri deoarece un strat gros nu va avea nici un efect. Substraturile tratate cu promotor PP pot fi imprimate dupa un minut de la aplicare sau chiar dupa cateva luni.

ADITIVI PENTRU IMBUNATATIREA REZISTENTEI LA ABRAZIUNE

 • LAB-N 560469
  Este un aditiv sub forma de pudra folosit pentru cresterea rezistentei la abraziune. Se adauga in cerneala in timpul amestecarii, in proportie de 1-3%. Daca se adauga mai mult aditiv, va scadea semnificativ stralucirea cernelii.


 • LAB-N 561644 + LAB 561645
  Amestec lichid/solid. Creste semnificativ rezistenta la abraziune. Proportii: LAB-N 561644 0.5-1.0% (lichid), LAB 561645 1.0-3.0% (solid). Se adauga in cerneala in timpul amestecarii. Nu afecteaza gradul de stralucire daca este adugat in proportie de 1%. Daca se adauga mai mult va scadea semnificativ stralucirea cernelii.


SUMAR

Forma
Aditie
Modalitate de adaugare
Supra-imprimare
 Agent de curgere / Antispumant
   - VM 1
lichid
1-5%
Mixer viteza mare
Nu
   - VM 2
lichid
0,5-2%
Mixer viteza mare
Nu
 Agent de curgere
   - VM 3
lichid
1-5%
Mixer viteza mare
Da
 Agent anticurgere
lichid
3-5%
Dizolvare 10 min
Da
 Agent Anti Static
   - TPC
lichid
1-2%
Mixer viteza mare
Da
   - LAB-N 111420
pasta
5-10%
Adaugare manuala
Da
 Pudra de ingrosare
solid / pudra
2-3%
Dizolvare 10 min
Da
 Pudra de matuire
solid / pudra
3-5%
Dizolvare 10 min
Da
 Aditivi pentru imbunatatirea rezistentei la abraziune
   - LAB-N 560469
solid / pudra
1-3%
Dizolvare 10 min
Nu
   - LAB-N 561645
solid / pudra
1-3%
Dizolvare 10 min
Limitata
   - LAB-N 561644
lichid
1-3%
Dizolvare 10 min
Nu
     PROTECTIA DATELOR       TERMENI SI CONDITII
Website X5 Design
Design
Înapoi la cuprins