Cerneluri Termocromice - E.D.C.G.

Accesați conținutul

Meniu Principal:

Cerneluri Termocromice

encres-dubuit
Cerneala termocromica
Cerneala termocromica
Cerneluri Termocromice
Noi oportunități: cerneluri sensibile la temperatură, cerneluri cu schimbare a culorii!
Cerneluri termocromice: pentru indicatorii de temperatură și printuri interactive.
Natură chimică
Cernelurile termocromice au capacitatea de a-si schimba nuanța culorii printr-un proces cunoscut sub numele de termocromism. La absorbția energiei termice, aceste cerneluri trec de la o stare colorata la o stare incolora. Cerneala contine micro-capsule care își schimbă culoarea reversibil atunci când este încălzita la o temperatură specifică, și înapoi la culoarea originala atunci cand este este răcita.
Cerneala termocromica
Aceste cerneluri sunt disponibile în diferite culori și temperaturi de activare. Temperatura de activare este definita ca temperatura peste care pigmentul a atins aproape punctul final de decolorare sau incolor.
Culoarea începe să se estompeze la aproximativ 4° C sub temperatura de activare și va fi între colorat si incolor în intervalul de temperatură de activare. Cernelurile termocromice sunt mai sensibile la solvenți, lumina UV, pH-ul, taiere și temperatură decât multe alte tipuri de cerneluri

Gama de produse:
Intervalul standard de temperatura include TREI gradienti:
Indicator de prospetime15°C (59°F)
Caldura corpului31°C (88°F) 
Indicator de caldura47°C (117°F)
 
Culorile standard sunt verde, roșu, albastru și negru. Culorile și temperaturile de răspuns de pot fi dezvoltate personalizat (de la 0° la 65° C), la cerere. Singura modalitate de a schimba o culoare la alta este de a amesteca o culoare termocromica cu una obișnuita.
Cerneala termocromica
Prin amestecarea diferitelor cerneluri termocromice cu diferite intervale de temperatură, se poate obține o cerneală cu trei nuante.
Cerneala termocromica
Opacitatea acestor cerneluri nu este foarte mare. Cerneala neagră este singura care poate să fie suficient de opaca pentru a ascunde o imagine / slogan / mesaj câștigător. În acest caz, este nevoie de o imprimare cu o sita de minim 43 fire/cm (110 mesh).

AplicatiiAceste cerneluri termocromice pot fi propuse în formulări UV, pe baza de apa sau pe bază de solvenți, în intervalul corespunzător aplicatiei.
Aplicații: - Termometre: băuturi reci; baie
- Printuri interactive: carduri, carti de joc, stress
- Ambalaje / etichete
 
 
Caută
Înapoi la conținut | Înapoi la meniul principal