Catalizatori - E.D.C.G.

Accesați conținutul

Meniu Principal:

Catalizatori

Catalizatorii reactioneaza chimic cu sistemele de cerneala potrivite. Aceasta reactie este initiata imediat ce catalizatorul este amestecat cu cerneala. De aceea sistemele in 2 componenti formate din cerneala si catalizator pot fi folosite doar pentru o perioada limitata de timp.
Chiar daca amestecul pare ca poate fi folosit si dupa aceasta perioada, este mai bine sa fie inlocuit cu unul nou pentru a garanta valori ale aderentei si rezistentei corespunzatoare cerintelor.
Reactia dintre cerneala si catalizator poate sa dureze pana la 6 zile. Chiar daca filmul de cerneala pare sa fie uscat la scurt timp dupa evaporarea solventului (uscare fizica), reactia de polimerizare are inca loc.
Valorile rezistentei nu trebuie verificate inainte de terminarea procesului de polimerizare (vezi fisele tehnice individuale pentru cerneluri).
Cutiile cu catalizatori trebuie sa fie intotdeauna foarte bine inchise deoarece aceste produse tind sa reactioneze in conditii de umiditate si nu mai pot fi utilizati.

  • CATALIZATOR TP 219

Se foloseste pentru cernelurile din gamele TP 218, TP 247, TP 253, TP 260, TP 267, TP 273, TP 300, TP 305, TP 307, TP 340. Intra in reactie cu cernelurile la temperaturi incepand cu 10°C. Are o usoara tendinta de ingalbenire, de aceea nu trebuie utilizat pentru aplicatii in exterior.

  • CATALIZATOR TP 219/N

Se foloseste pentru cernelurile din gamele TP 247, TP 253, TP 273, TP 300, TP 307, TP 340. Incepe sa polimerizeze cu cernelurile la temperaturi mai mari de 20°C. Nu are tendinta de ingalbenire si de aceea se poate folosi pentru aplicatii in exterior.

  • CATALIZATOR TP 219/N-00

Se foloseste pentru cernelurile din gamele TP 267 si TP 305. Temperatura de polimerizare este mai mare de 20°C. Nu are tendinta de ingalbenire si se poate folosi pentru aplicatii in exterior.

  • CATALIZATOR TP 219/GL

Se foloseste pentru cerneala TP 218/GL. Uscarea se poate face in aer si in cuptor. Imprimarile tratate au rezistenta buna la apa si rezistenta chimica relativ buna.

  • CATALIZATOR TP 219/02-GL

Se foloseste pentru cerneala TP 218/GL. Uscarea se poate face in aer si in cuptor. Imprimarile prezinta o rezistenta chimica foarte buna, in special daca sunt tratate la temperaturi ridicate.

  • CATALIZATOR TP 219/03-GL

Se foloseste pentru cerneala TP 218/GL. Uscarea se poate face in aer si in cuptor, imprimarile prezinta o rezistenta chimica si la apa foarte buna.

  • CATALIZATOR 1000/H

Se foloseste pentru cerneala TP2000.

 
 
Caută
Înapoi la conținut | Înapoi la meniul principal