Cerneluri Termocromice - Blog - E.D.C.G.

Accesați conținutul

Meniu Principal:

Cerneluri Termocromice

Publicat de E.D.C.G. in Cerneluri Speciale · 19/2/2015 18:26:00
Tags: cernealaspecialatermocromica
  

  Noi oportunități: cerneluri sensibile la temperatură, cerneluri cu schimbare a culorii!
Cerneluri termocromice: pentru indicatorii de temperatură și printuri interactive.

Naturã chimicã: Cernelurile termocromice au capacitatea de a-si schimba nuanta culorii printr-un proces cunoscut sub numele de termocromism. La absorbtia energiei termice, aceste cerneluri trec de la o stare colorata la o stare incolora. 
Cerneala contine micro-capsule care îsi schimba culoarea reversibil atunci când este încalzita la o temperatura specifica, si înapoi la culoarea originala atunci cand este este racita.

Aceste cerneluri sunt disponibile în diferite culori și temperaturi de activare. Temperatura de activare este definita ca temperatura peste care pigmentul a atins aproape punctul final de decolorare sau incolor. Culoarea începe să se estompeze la aproximativ 4° C sub temperatura de activare și va fi între colorat si incolor în intervalul de temperatură de activare. Cernelurile termocromice sunt mai sensibile la solvenți, lumina UV, pH-ul, taiere și temperatură decât multe alte tipuri de cerneluri

Gama de produseIntervalul standard de temperatura include TREI gradienti:

Culorile standard sunt verde, roșu, albastru și negru. Culorile și temperaturile de răspuns de pot fi dezvoltate personalizat (de la 0° la 65° C), la cerere. Singura modalitate de a schimba o culoare la alta este de a amesteca o culoare termocromica cu una obișnuita.
Prin amestecarea diferitelor cerneluri termocromice cu diferite intervale de temperatură, se poate obține o cerneală cu trei nuante.


Opacitatea acestor cerneluri nu este foarte mare. Cerneala neagră este singura care poate să fie suficient de opaca pentru a ascunde o imagine / slogan / mesaj câștigător. În acest caz, este nevoie de o imprimare cu o sita de minim 43 fire/cm (110 mesh).

AplicatiiAceste cerneluri termocromice pot fi propuse în formulări UV, pe baza de apa sau pe bază de solvenți, în intervalul corespunzător aplicatiei.

Aplicații:
- Termometre: băuturi reci; baie
- Printuri interactive: carduri, carti de joc, stress
- Ambalaje / etichete


Fara comentarii

 
Caută
Înapoi la conținut | Înapoi la meniul principal